Omletă ca la restaurant la tine acasă.

Omleta este una dintre cele mai rapide şi mai săţioase variante pe care le ai pentru micul dejun. Poate te-ai săturat de banala omletă cu caşcaval şi vrei ceva mai mult.

Vestea bună este că, în pricipiu, poţi amesteca ouăle cu orice vrei tu. Poţi pune condimente, ierburi aromatice, orice fel de brânzeturi, legume, carne de orice tip.

Legume

Poţi pune ouăle bătute într-o tigaie şi când sunt aproape gata poţi adăuga sparanghel şi anghinare, puţină sare şi piper din belşug. Punând legume în omletă îi poţi face şi pe copiii mofturoşi să mănânce legume pe care în mod obişnuit le refuză.

Quinoa

În compoziţia omletei poţi să strecori câteva ciuperci sotate, ceapă, spanac proaspăt, năut şi quinoa. Va deveni un preparat gourmet, extrem de săţios, dar şi sănătos. Legumele sotează-le separat, iar quinoa prepar-o cât timp se prăjesc ouăle. Adaugă-le pe toate aproape de final.

Condimente

După ce ai făcut omleta poţi adăuga deasupra ei sos de soia, pastă wasabi sau ghimbir murat. Pasta de wasabi ar fi chiar un impuls ca să te trezeşti mai repede.

Iuţeală

Pudra de chilli, usturoiul sau piperul negru pot fi şi ele adăugate în omletă pentru un plus de gust. Dacă mai pui şi un pic de ceapă verde, roşii şi ardei gras vei obţine un preparat colorat, aromat şi cu texturi diferite, tocmai bune ca să-ţi începi ziua bine.

Brânzeturi

În omletă poţi pune orice fel de brânzeturi vrei, de la urdă la brânză cu mucegai nobil. Important este să găseşti combinaţia care ţi se potriveşte. De îndată ce ai găsit-o nu te vei mai putea despărţi de ea. Evident, pe lângă brânzeturi poţi adăuga şi ceapă verde, pătrunjel, mărar sau ardei gras.

Carne

Omleta face casă bună cu baconul, cârnaţii sau chiar cu resturile de la friptura rămasă de seara. Va fi un preparat cu proteine de calitate care îţi va da putere să înfrunţi noua zi.

Ceva dulce

Te-ai gândit să pui în omletă sirop de arţar sau miere? Poţi încerca, mai ales dacă în ecuaţia micului tău dejun intră şi bacon sau nişte bacon crocant.

Articol preluat de aici

Mai multe postari interesante

Leave a Comment